Korea ruikt bloed: Kia Rio!

Door Wok op vrijdag 11 februari 2011 23:34 - Reacties (14)
Categorie: Auto, Views: 7.187

BAM! Verrassing! Kia gooit zomaar even de knuppel in het hoenderhok dat 'het B-segment' heet. Op de komende Salon van Genève (3-13 maart) toont Kia de derde generatie van de Rio. De eerste twee generaties konden niet echt potten breken, maar deze versie gaat beslist voor opschudding zorgen in het druk bevochten B-segment. Dat laatste niet in het minst door de komst van een uitvoering die (voorlopig) vrijgesteld zal zijn BPM en motorrijtuigenbelasting (en die bij zakelijk gebruik slechts een bijtelling van 14% kent).

Lees verder »

Officieel: facelift Peugeot 308; weg met die leeuwenbek!

Door Wok op maandag 7 februari 2011 21:08 - Reacties (15)
Categorie: Auto, Views: 7.412

Net na de eeuwwisseling deed een bizarre stijl zijn intrede in de autowereld. Hoe groter de grille en koplampen, hoe beter, leek het devies te zijn. Veel auto's werden er in de jaren '00 niet mooier op, maar een merk spande wat dat betreft toch wel de kroon: Peugeot. De 407 was een gedrocht van de bovenste plank, een facelift deed de 307 ook geen goed, bij de 207 gaan de koplampen haast naadloos over in de A-stijl en de 308 is, op zijn zachtst gezegd, ook niet bepaald moeders mooiste... Echte schoonheid zit van binnen, zullen ze daar wel gedacht hebben in Frankrijk ;) Nu schuilt er in dat laatste wel een kern van waarheid, want de laatste jaren levert Peugeot erg fraaie interieurs in haar modellen.

Lees verder »

Apres moi le deluge

Door Wok op donderdag 28 januari 2010 20:26 - Reacties (4)
Categorie: Auto, Views: 4.932

Het onmogelijke is gebeurd: Spyker Cars koopt Saab. De lokale buurtsuper koopt Albert Heijn. In plaats van euforie over Neerlands trots wat een gerenommeerd merk overneemt, heerst toch vooral verbazing. Koenigsegg haakte af, Chinese investeerders zagen er geen heil in, GM wilde het merk kwijt: wat heeft Victor Muller gezien wat niemand anders gezien lijkt te hebben?

Lees verder »

Gemiste kans...

Door Wok op woensdag 25 november 2009 23:33 - Reacties (10)
Categorie: Auto, Views: 7.035

Gordini: alleen maar uiterlijk

Nog niet zo lang geleden schreef ik op een ander forum al over de comeback van het merk Gordini. Toen al uitte ik mijn zorgen over het te grabbel gooien van rijke historie. Mijn angst is helaas waarheid geworden, want het Gordini-merk wordt door Renault alleen maar gehoereerd om wat uiterlijke aanpassingen beter in de markt te leggen....

Lees verder »

Ten dode opgeschreven?

Door Wok op dinsdag 24 november 2009 21:17 - Reacties (10)
Categorie: Auto, Views: 6.356

Koenigsegg stopt met Saab-overname

Met een minderheidsbelang voor het Chinese BAIC en de goedkeuring voor een lening van de Europese Investeringsbank leek het er dan toch van te komen. Saab zou gered worden van ondergang en zou een Zweeds bedrijf kunnen blijven omdat Koenigsegg de toko wilde overnemen.

http://www.carpages.co.uk/saab/saab_images/saab_crash_27_04_05.jpg

Lees verder »