Alles waar geen labeltje op geplakt kan worden, krijgt hier een stickertje :+

CO2-reductie?

Door Wok op donderdag 12 november 2009 23:53 - Reacties (15)
Categorieën: Auto, Overig, Views: 5.017

Regelgeving elektrische auto's zorgt voor méér CO2

De elektrische auto is de toekomst, tenminste, als we Eurocommissaris Barroso mogen geloven. Hij is een vurig pleitvoerder om binnen Europa de ontwikkeling van elektrische auto's te versnellen teneinde de CO2-uitstoot drastisch te verlagen. Berichtgeving over de naderende 'Peak Oil' en het verslechteren van de luchtkwaliteit heeft er in ieder geval voor gezorgd dat elektrisch vervoer vandaag de dag een hot item is geworden.

Lees verder »

Twintig jaar vrijheid

Door Wok op maandag 9 november 2009 23:25 - Reacties (5)
Categorieën: Auto, Overig, Views: 3.591

Het is de nacht van 9 op 10 november 1989. Het geluid van hamers en houwelen vult de nacht, samen met het gejuich van duizenden mensen. Het zijn de mensen die later bekend zullen worden als 'Die Mauerspechte'. Slechts enkele uren daarvoor heeft Günther Schabowski, één van de hoogste politieke leiders in de DDR, verklaard dat iedere DDR-burger de grens over mag. Het bekendste symbool van de Koude Oorlog, de Berlijnse Muur, is gevallen.

Lees verder »

Wat is 'Au!' in het Chinees?

Door Wok op donderdag 4 juni 2009 11:28 - Reacties (5)
Categorie: Overig, Views: 5.230

Sites als Twiiter en YouTube geblokkeerd. Buitenlandse cameraploegen worden gehinderd. Getuigen die interviews hebben gegeven voor buitenlandse media worden opgepakt door de geheime dienst. Het is China er veel aan gelegen om te voorkomen dat de studentenopstand van twintig jaar geleden wordt herdacht. Geen probleem hoor. Rakelen we hier de herinneringen nog even op...

Lees verder »

It's up to you, New York, New York

Door Wok op dinsdag 12 mei 2009 22:26 - Reacties (14)
Categorie: Overig, Views: 3.525

Ze heeft iets magisch. Er is geschiedenis geschreven. Ze wordt in vele liederen bezongen en bovenstaande tekst van Frank Sinatra is wellicht de bekendste songtekst. The Big Apple, New York City in the US of A. En Wok gaat erheen! :*)

Lees verder »

Er is er een jarig...

Door Wok op zondag 26 april 2009 23:55 - Reacties (8)
Categorie: Overig, Views: 4.711

... dat kun je wel zien; dat is zij. Vandaag is mijn nichtje één jaar geworden :)

http://tweakers.net/ext/f/RX4e6WwK7NIRcXQovumb1GSl/full.jpg

Lees verder »